eur:
385.93
usd:
354.63
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Az orosz védelmi minisztérium 2024. április 4-én közreadott videofelvételéről készített képen orosz tüzérek Grad rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszországhoz csatolt részén.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Kijev több veszteséget is beismert

Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok bejelentéseket tett.

Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy a csapatai a hétvége során három települést is kénytelenek voltak feladni, de bízik a nyugati fegyversegélyben - írja a Portfolio az al-Dszazírára hivatkozva. Jelentések szerint Moszkva hatalmas túlerőt halmozott fel Donyeck-megyében.

A vezérezredes Telegram alkalmazáson keresztül tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a helyzet romlott a fronton, különösen Marjinka és Avgyijivka térségében. Az utóbbi várost és környékét februárban foglalták el az orosz erők. Az ukrán csapatok most három újabb faluból voltak kénytelenek kivonulni (Berdicsi, Szemenivka, Novomihajlivka).

Szirszkij szerint ugyanakkor taktikai sikerek ezek, de nem hadműveleti előny. Az ukrán fél közben friss erőket küldött a frontra.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×