eur:
386.41
usd:
358.14
bux:
69075.5
2024. május 14. kedd Bonifác
Nyitókép: Pixabay

Összeomlott egy híd Baltimore-ban, többen a vízbe zuhantak - videók

Egy teherhajó elkaszálta a híd egyik pillérét, több ember és jármű is a folyóba esett. A mentés folyamatban van.

Összeomlott egy háromkilométeres híd egy része kedd hajnalban az amerikai Baltimore városban.

A városi tűzoltóság szóvivője erősítette meg, hogy a Francis Scott Key híd a Patapsco folyóba omlott, miután a kora reggeli órákban egy hajó ütközött neki - adta hírül a BBC. Jelenleg a tűzoltók és a partiőrség több más szervvel együttműködve végez mentési akciót a helyszínen. Maryland állam tűzoltósága az incidenst tömegbalesetnek nevezte.

Helyi idő szerint 1:30-körül érkezett be az első segélyhívás a híd környékéről. Kevin Cartwright tűzoltóparancsnok közlése szerint legalább hét ember és több jármű is a folyóba zuhant. Az incindens után minden sávot lezártak a hídon, a forgalmat elterelték.

A The Guardian azt írta, a hajó kigyulladt, mielőtt süllyedni kezdett.

A híd pillérjének egy Dali nevű, 30 méter hosszú, szingapúri zászló alatt hajózó konténerszállító ütközött neki, amely Srí Lanka fővárosába, Colombóba tartott.

Szemtanúk felvételein az látszik, ahogy a jármű nekiütközik a híd egyik pillérjének, majd az átkelő egy része a vízbe omlik. Tűz és füst keletkezett, a hajó pedig lesüllyedt.

Brandon Scott, Baltimore polgármestere azt mondta, folyamatos kapcsolatban van a mentést végző hatóságokkal, és a bejelentkezését követően maga is a helyszínre indult.

A helyi rendőrség megerősítette: lehetséges, hogy emberek vannak a vízben, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A mintegy 3 kilométer (1,6 mérföld) hosszú híd a Baltimore-t körülvevő 695-ös autópálya része.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Biden megsorozza Kínát, dermesztő gazdasági csapást hajt végre Washington

Biden megsorozza Kínát, dermesztő gazdasági csapást hajt végre Washington

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy a Kínából importált termékek széles körénél emelik meg a vámokat, többek között a félvezetőkre, akkumulátorokra, napelemekre, kritikus ásványi anyagokra, kikötői darukra, orvosi termékekre, acélra, alumíniumra és elektromos járművekre vetnek ki magasabb kereskedelmi terheket. A változtatások mintegy 18 milliárd dollár értékű importot érintenek, ami Biden legátfogóbb frissítése az elődje, Donald Trump korábbi elnök által először bevezetett kínai büntetővámoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×