eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: AutoWallis

AutoWallis: a stratégia bizonyított, drámai változtatásra nincs szükség

2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA nyereséget tervez az AutoWallis Csoport, ezzel mindkét mutató esetében megduplázhatják a tavalyi eredményeket.

Az elmúlt öt évben folyamatos növekedést biztosít befektetőinek az AutoWallis Csoport. 2019-ben kerültek a tőzsdére, az akkori árbevételüket megnégyszerezték, ami az adott inflációs környezetben minden iparági összehasonlításban is kiemelkedő teljesítmény – mondta Ormosy Gábor az InfoRádióban.

Az AutoWallis Csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy a cég vidéken is tudott terjeszkedni, és kilépett a nemzetközi piacra is, Szlovéniában több tranzakciót hajtottak végre, Csehországban is jelentős piaci részesedést tudtak szerezni. Hozzátette, hogy 16 országban folytatnak nagykereskedelmi tevékenységet, és további bővítést terveznek.

„Az értéklánc minden elemében bővült, egymás mellé tesszük azokat a márkákat, amiket egy adott piacon már sikeresen képviselünk. Az országos és régiós lefedettségünket is növeltük, mindezt kiegészítettük azzal, hogy a különböző brandekben is bővítünk, így került be a kínálatunkba az elmúlt évben a kínai márkák közül több is” – mondta Ormosy Gábor.

A cég vezérigazgatója hozzátette, hogy az elmúlt négy évben a pénzpiaci helyzet, a háború hatása, valamint az ellátás láncok nehézségei nagy nehézségeket okoztak a nagykereskedelemben, és ebből a régió sem tudta kivonni magát. Azonban a diverzifikációval válságállóvá tették a működésüket, így ha az egyik piac működését gyengíti az infláció, vagy a magas kamatkörnyezet, azt a többi piac egyensúlyozni tudja.

2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA nyereséget terveznek, ezzel mindkét mutató esetében megduplázhatják a tavalyi eredményeket. A 16 országban 24 autómárkát képviselő autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató a következő időszakban is évi 2-3 akvizíciót tervez. A terveik szerint két év múlva fizetnek először osztalékot a részvényeseknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×