eur:
385.95
usd:
354.7
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
A Gazprom orosz gázipari holding logója szentpétervári épületén 2022. április 27-én. A Gazprom ezen a napon leállította a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG vállalatnak, mivel nem fizettek rubelben a megállapított határidőn belül.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Újabb nyugati cég leányvállalata került orosz irányítás alá

Az olasz kormány "követeli, hogy Moszkva tisztázza az Ariston államosításának körülményeit".

Bekérették szombaton az olasz külügyminisztériumba az orosz nagykövetet, miután Moszkva bejelentette, hogy a Gazprom orosz energiavállalat "ideiglenes ellenőrzése" alá vonják az olasz Ariston Thermo Group fűtéstechnológiai vállalat oroszországi leányvállalatát - közölte Antonio Tajani olasz külügyminiszter.

Az olasz kormány "követeli, hogy Moszkva tisztázza az Ariston államosításának körülményeit" - írta Tajani az X közösségi oldalon, hozzátéve, hogy a német Bosch autóipari beszállító leányvállalatára is vonatkozik Moszkva rendelkezése.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken írta alá azt a rendeletet, amely alapján átmenetileg 100 százalékban a Gazprom irányítása alá kerülnek az Ariston Thermo Rus és a BSH Household Appliances leányvállalatok.

Az Ariston csoport azt közölte, hogy húsz éve van jelen Oroszországban, kiváló kapcsolatokat ápol a helyi intézményekkel, és megdöbbenéssel értesült a váratlan rendelkezésről.

Az Európai Unió diplomáciai szolgálata közleményében úgy fogalmazott: "a törvényes üzleti tevékenységet sújtó újabb orosz intézkedések megint csak azt bizonyítják, hogy Moszkva teljesen figyelmen kívül hagyja a nemzetközi normákat és jogszabályokat".

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×