eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC-Chelsea mérkőzésén Liverpoolban 2024. január 31-én.
Nyitókép: Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa 2024. január 31-én. MTI/EPA/Adam Vaughan

Van, amiben Szoboszali Dominik is „rémes”, de…

A magyar válogatott középpályás kis százalékkal jár sikerrel szerelési kísérletei során, de a Liverpool játékában – ebben a tekintetben – a mennyiség fontosabb a minőségnél.

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a játékosok adataival, elemzéseivel, értékeléseivel foglalkozó elismert nemzetközi honlap, a Whoscored. Eszerint a Liverpool két játékosa – Trent Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik – a Premier League legrosszabbjai között van egy mutatóban – írja a csakfoci.hu.

A szóban forgó mutató a szerelések sikeres aránya. Alexander-Arnold mindössze 36,8 százalékát nyeri meg szereléseinek, ez az angol élvonalban a legrosszabb, míg a harmadik a Pool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a listán 47,7 százalékkal.

Szoboszlait ugyanakkor védelmébe veszi a statisztikáról író angol cikk. Fontos ugyanis kiemelni, hogy a Liverpool a párharcok tekintetében nem a minőségre, hanem a mennyiségre megy.

Azaz óriási számban vállalnak fel párharcokat, szerelési kísérleteket, ráadásul Szoboszlainak posztjából és feladataiból adódóan éppen az a szerepe, hogy nagy intenzitással támadja az ellenfél labdarúgóit, hogy azok más irányba „meneküljenek”. Bár így lehet, hogy nem nyeri meg az adott szerelési kísérletet, de a célját eléri vele az együttes. – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×