eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Izraeli légicsapásban megsemmisült házuk romjait nézik palesztin férfiak a Gázai övezet középső részén fekvő al-Magazi menekülttáborban 2024. április 15-én. A támadásban legkevesebb 10 palesztin életét vesztette. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Egyiptomban tárgyal a Hamász

Fordulat jöhet a gázai konfliktusban.

A Hamász delegációja szombaton érkezett Kairóba, hogy intenzív tárgyalásokat folytasson egy potenciális gázai tűzszünetről, amely magában foglalná néhány túsz Izraelbe való visszatérését is - közölte egy a terrorszervezethez közel álló forrás a Reuterssel. A tárgyalásokon részt vesz a CIA igazgatója is, aki már korábban is jelen volt az ilyen jellegű diplomáciai megbeszéléseken.

Az Al-Qahera egyiptomi állami televíziós csatorna is megerősítette a Hamász küldöttségének megérkezését Kairóba -írja a Portfolio.

Egyiptomi források szerint előreléps várható.A Hamász delegációja a mozgalom katari központjából érkezett Egyiptomba, amely korábban már próbált közvetíteni egy novemberi rövid tűzszünet ügyében. Az Egyesült Államok, noha hivatalosan kerüli a kapcsolatot a Hamászszal, sürgette a megállapodást.

A tárgyalások korábban azért akadtak el, mert a Hamász ragaszkodik ahhoz, hogy Izrael vállaljon kötelezettséget az offenzíva leállítására és ne folytassa a csoport lefegyverezésére és feloszlatására irányuló műveleteket - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×